Verlenging regeling bijzonder uitstel van betaling

Ondernemers die bijzonder uitstel van betaling hebben aangevraagd en gekregen hoeven pas vanaf 1 oktober 2021 aan hun nieuwe belastingverplichtingen te voldoen. Dit heeft het kabinet bekend gemaakt. De regeling Bijzonder uitstel van betaling van de Belastingdienst zou eigenlijk per 1 juli aflopen, maar de Tweede Kamer wil bedrijven nog langer de tijd geven. Het kabinet heeft gehoor gegeven aan deze oproep.

De regeling bijzonder uitstel van betaling van de Belastingdienst was ingesteld vanwege de economische gevolgen van het coronavirus. Ondernemers konden uitstel van betaling aanvragen voor verschillende belastingen. Per 1 juli moesten de ondernemers weer voldoen aan hun nieuwe belastingverplichtingen. Lees hier meer over in ons artikel “Einde regeling bijzonder uitstel van betaling.”

Heb je bijzonder uitstel van betaling aangevraagd en gekregen? Dan betekent dit voor jou het volgende: 

Je hebt voor de eerste keer bijzonder uitstel van betaling aangevraagd en dit loopt af vóór 1 oktober 2021.

Vraag verlenging van bijzonder uitstel van betaling tot 1 oktober 2021 aan óf voldoe vanaf de datum dat het uitstel afloopt weer aan jouw nieuwe betalingsverplichtingen. 

Het bijzonder uitstel van betaling liep vóór 1 juli 2021 af en je hebt verlenging tot 1 juli 2021 aangevraagd.

Het bijzonder uitstel van betaling wordt automatisch verlengd tot 1 oktober 2021.  

Voldoe vanaf 1 oktober 2021 weer aan je nieuwe betalingsverplichtingen. 

Heb je tot 1 oktober 2021 uitstel van betaling gekregen? En moet je in oktober 2021 aangifte doen over het 3e kwartaal van 2021, september 2021 of de 10e vierwekenperiode? Dan zijn dit de tijdvakken waarover je voor het eerst niet alleen op tijd aangifte moet doen, maar ook weer op tijd moet betalen.