Kenniscentrum op maat

Finance Plus gebruikt een kenniscentrum (intranet) die wij gebouwd hebben in een SharePoint omgeving. Dit kenniscentrum functioneert als een gezamenlijke online database waar collega’s bestanden kunnen downloaden, templates kunnen vinden en handleidingen in kunnen zien. De kwaliteit van de informatie wordt gewaarborgd middels autorisatiestromen waarbij de leidinggevende(n) na hun akkoord de artikelen updaten of aanvullen. Zo heeft iedereen toegang tot de benodigde en actuele data en is bijvoorbeeld het inwerken van nieuwe collega's een eitje. Nooit meer dubbele bestanden, geen zoekwerk meer naar opgeslagen bestanden. Dat is pas efficiënt! Wij kunnen ook voor jouw onderneming meedenken om een dergelijke kennisbank op te zetten.

Startscherm naar voorkeur

Wanneer internet wordt geopend komt iedereen terecht op de startpagina van jouw eigen Intranet. Deze algemene startpagina kan worden ingericht met tegeltjes naar voorkeur.

Denk hierbij aan tegeltjes welke leiden naar webpagina’s en bestanden om efficiënt te kunnen werken. Je kunt dit opdelen in verschillende categorieën met kleuren en icoontjes om handige shortcuts aan te bieden en het voor iedereen werkbaar te maken!

Op de startpagina is ook ruimte voor diverse apps. Je kunt hier bijvoorbeeld jouw eigen op maat gemaakte apps plaatsen, zoals een werkplek app of een verlof app.

Efficiënt navigeren

Een Intranet moet duidelijk zijn voor de bezoekers. Daarom is een goede navigatiebalk essentieel voor de opbouw van een Intranet. Wij kunnen de navigatiebalk geheel naar wens inrichten. Navigatieknoppen kunnen leiden naar andere SharePoint pagina’s, webpagina’s, bestanden en meer.

Werken in de Cloud

Omdat SharePoint een online omgeving is betekent dit dat alle bestanden die naar SharePoint worden geüpload ook automatisch in de Cloud staan. Alle andere collega’s met toegang kunnen ook uit de Cloud werken, bestanden delen en bestanden opslaan. Zo kan je vanaf elk apparaat bij je bestanden!

Rechtenstructuur

Op SharePoint kun je per groep of gebruiker zelf de rechten bepalen. Je kunt bijvoorbeeld een rechtenstructuur uitwerken voor wie wel of niet een bestand mag uploaden, downloaden, goedkeuren en nog veel meer.
Op deze manier kun je pagina’s en bestandsbibliotheken afbakenen voor de één en juist toegankelijk maken voor de ander.

Meer informatie?

Nieuwsgierig geworden? Vraag vrijblijvend een (teams)gesprek aan en we vertellen graag hoe wij denken dat we jullie verder kunnen helpen. Of neem contact op met ons automatiseringsteam voor meer informatie!