Franchise starten

Wil je jouw eigen franchise starten? En heb je behoefte aan administratieve en fiscale ondersteuning? Finance Plus heeft gedegen kennis op het gebied van franchiseformules, met name in de horeca en zakelijke dienstverlening en staat al jarenlang franchisegevers succesvol bij als zij een franchise onderneming starten.

Wij kunnen niet alleen jou als franchisegever, maar ook jouw franchisenemers volledig ontzorgen op administratief gebied. Hierdoor kun jij je bezighouden met het doel dat je voor ogen hebt, namelijk het tot een succes maken van je franchise onderneming!

Franchiseformule starten

Een franchise bedrijf starten betekent dat je veel economische en fiscale kennis moet hebben. Onze enthousiaste medewerkers, waarvan de skills altijd up-to-date gehouden worden, helpen je hier graag mee. Want succesvol een franchise starten is teamwork!

In het kort, wat kunnen wij voor je doen:

  • Het (mede)opstellen van een franchise businessplan;
  • Het kiezen van de juiste rechtsvorm en daarop acteren;
  • Het beoordelen van de financieringsbehoefte;
  • Het selecteren en aanvragen van de financiering;
  • Het opstellen en toetsen van contracten;
  • Het inschrijven bij de Kamer van Koophandel;
  • Het aanvragen van belastingnummers bij de Belastingdienst;

Uiteraard kunnen we je niet alleen helpen bij een franchiseformule starten, maar zijn wij ook graag jouw sparringpartner om je onderneming gezond en succesvol te houden! Zo kunnen wij voor jou:

Franchise financiering

Zowel de franchisegever als de franchisenemer staan voor kosten. Denk hierbij aan het schrijven van businessplannen, het kiezen van de juiste rechtsvorm en die te realiseren, het verder ontwikkelen van de formule en het uitrollen daarvan. Maar ook aan de aankoop of huur van een pand waar de franchise onderneming in gevestigd gaat worden, de inrichting van die vestiging, entreegeld tot de franchiseformule, voorraden, vervoer etc. De kans is groot dat je dergelijke kosten niet volledig uit eigen middelen kunt betalen en je dus een financieringsvorm moet regelen.

Franchise financiering regelen

Een juiste financieringsvorm kiezen voor je franchise bedrijf is  niet makkelijk. De mogelijkheden zijn legio, maar welke financieringsvorm pas het beste bij jouw bedrijf? En waar of bij wie? En tegen welke voorwaarden? Soms kan een combinatie van financieringsvormen het meest aantrekkelijk zijn, maar welke combinatie is dat dan?

Finance Plus heeft de expertise en ervaring in huis om jou bij het vinden van de juiste franchise financiering terzijde te staan. Wij onderzoeken jouw financieringsbehoefte, adviseren je over de juiste vorm en verlenen je tevens assistentie bij de aanvraagprocedure. Kortom, ook hierbij ontzorgt Finance Plus je!

Overzicht en uniformiteit

Als franchisegever houd je graag overzicht over je franchisenemers. Wat zijn de cijfers en de (tussentijdse) resultaten? Dit is essentiële informatie bij een succesvolle franchise onderneming starten. Alleen op basis van up-to-date en real-time informatie kun jij als franchisegever tijdig bijsturen als dit nodig is.

Het onderbrengen van niet alleen je eigen financiële zaken maar ook die van al je franchisenemers bij Finance Plus zorgt ervoor dat alle administraties, de aangiften omzetbelasting, het opstellen van de jaarrekeningen en nog veel meer zaken op dezelfde wijze plaatsvinden en worden gepresenteerd. Hierdoor houd je als franchisegever duidelijk overzicht en kun je in één oogopslag onderlinge ondernemingen vergelijken.

Wil jij een franchise starten?
Maak een afspraak met ons voor een vrijblijvend gesprek, we zetten de koffie alvast klaar!

Neem contact op