Intrekken bijzonder uitstel van betaling bij openstaande belastingschulden

Veel ondernemers hebben bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis gekregen van de Belastingdienst. Hierbij heb je vanaf 1 oktober 2022 tot 1 oktober 2027 de tijd om in 60 maandelijkse termijnen de belastingschuld af te betalen. Je kunt alleen gebruik blijven maken van deze betalingsregeling als je vanaf 1 oktober 2022 voldoet aan al jouw nieuwe aangifte- en betalingsverplichtingen én je vanaf 1 oktober 2022 de termijnen van de betalingsregeling op tijd betaalt.

Onlangs hebben alle ondernemers met openstaande belastingschulden een overzicht van de Belastingdienst ontvangen.

De ondernemers met een betalingsachterstand hebben daarnaast een brief ontvangen, waarin ze gemaand worden deze betalingsachterstand vóór 6 mei 2023 te betalen.

Het is belangrijk dat je hierop actie onderneemt. Als je niet reageert op deze brief zul je in week 20 of week 21 (halverwege/eind mei a.s.) een beschikking ontvangen van de Belastingdienst waarin staat dat de betalingsregeling wordt ingetrokken. Nieuwe betalingsregelingen zullen dan ook niet meer mogelijk zijn. Je kunt hierdoor in grote problemen komen.

Indien het voor jou niet mogelijk is om tijdig te betalen, dan adviseren wij jou zo spoedig mogelijk contact op te nemen met jouw klantmanager.  Wij kunnen dan samen met jou kijken naar de mogelijkheden die er zijn om de betalingsproblemen op te lossen.