Je eigen franchise beginnen

franchise-starten

Stel; je hebt een goedlopende supermarkt en je wilt dat jouw onderneming groeit. Dan wil je wellicht een franchise beginnen. Maar een franchise opzetten, hoe doe je dat? Is dit sectorafhankelijk, alleen mogelijk in de horeca of zakelijke dienstverlening of kun je zelf ook een franchise supermarkt beginnen of een franchise winkel starten? Met welke aspecten moet je als franchisegever rekening houden en hoe kom je aan franchisenemers?

Een franchise opzetten

Een succesvolle en goedlopende franchise beginnen brengt een hoop werk met zich mee en vergt veel economische en juridische kennis. Denk hierbij niet alleen aan het definiëren je formule maar ook aan het opstellen van een businessplan, het kiezen van de rechtsvorm en de juiste de financiering, het zoeken van locaties, het opstellen van contracten met je franchisenemers, enzovoorts. Maar een eigen franchise opzetten brengt ook veel voordelen mee. Zo kun je jouw onderneming makkelijk en snel uitbreiden zonder zelf veel te investeren, je draagt een beperkt risico omdat de franchiseondernemer zelfstandig opereert en je blijft betrokken bij alle filialen die jouw logo dragen.

Ook voor franchisenemers is de franchiseformule interessant. Zij kunnen gebruik maken van de naamsbekendheid van de organisatie en hebben minder startkapitaal nodig. Ook krijgen ze hulp van de franchisegever in de opstartfase. Maar ze behouden wel hun zelfstandigheid en hebben economisch belang bij het slagen van hun eigen onderneming.

Klinkt ingewikkeld?

Het opzetten van een franchiseformule is niet sectorafhankelijk. Dus wil je een een franchiseformule starten in de horeca of een franchise supermarkt beginnen? Bij Finance Plus helpen we je graag verder!

Finance Plus heeft door haar jarenlange expertise op franchisegebied de nodige kennis van zaken in huis om jou bij te staan bij niet alleen je eerste voetstappen op franchisepad, maar ook bij het uitrollen van je formule en de begeleiding van al je (potentiële) franchisenemers.

Door alle boekhoudkundige, administratieve en fiscale druk bij jou en je franchisenemers weg te nemen zorgen wij ervoor dat jij en je franchisenemers alle tijd hebben om je met de ontplooiing van je franchiseformule en franchisevestigingen bezig te houden. Daarbij zijn wij je financieel adviseur én sparringpartner en bespreken wij de tussentijdse resultaten met je en houden wij de vinger aan de pols. Kortom, zorgen door ontzorgen!

Dus wil jij je eigen franchise beginnen en behoefte aan een sparringpartner? Bekijk hier wat wij voor jou kunnen betekenen. Of neem direct contact met ons op om een afspraak in te plannen.