Actualiteiten & uitgelicht augustus 2021

Actualiteiten

Image

Deadlines Tegemoetkoming Vaste Lasten

Ondernemers die aanspraak (willen) maken op de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) krijgen de komende periode te maken met een aantal sluitingsdata. Heb jij over Q4 2020 of Q1 2021 TVL aangevraagd of ben je voor Q2 2021 of Q3 2021 van plan dit te gaan doen? Let dan goed op deze deadlines.
Gepubliceerd: 11 augustus 2021
Lees verder

WW-premie vanaf augustus omlaag

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft aangegeven dat de WW-premie met ruim 2 procent omlaag gaat. Voor werkgevers die per maand, kwartaal of jaar aangifte loonheffing doen gaat deze verlaging in op 1 augustus 2021. Voor werkgevers die per 4 weken aangifte loonheffing doen geldt de premieverlaging voor al het loon dat vanaf 16 augustus 2021 wordt genoten.
Gepubliceerd: 2 augustus 2021
Lees verder
Image
Image

Subsidieregeling praktijkleren 2020 - 2021

Heb jij medewerkers die afgelopen studiejaar een BBL-opleiding hebben gevolgd? Waarschijnlijk kom je dan in aanmerking voor de Subsidieregeling Praktijkleren, een tegemoetkoming voor de kosten die je als werkgever maakt voor de begeleiding van deze medewerkers. De subsidie bedraagt maximaal € 2.700,- per medewerker. Er kan tot 16 september 2021 een aanvraag voor de Subsidieregeling Praktijkleren worden aangevraagd.
Gepubliceerd: 27 juli 2021
Lees verder
Image

Herzieningsverzoek SBI-codes voor Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

Voor TVL Q4 2020, TVL Q1 2021 en TVL Q2 2021 bepaalt jouw hoofdactiviteit (SBI-code), zoals deze stond ingeschreven bij het Handelsregister op 15 maart 2020, onder andere hoeveel TVL-subsidie je kunt krijgen. Omdat jouw werkelijke hoofdactiviteit niet altijd overeenkomt met deze SBI-code konden aanvragers van TVL Q4 2020 van 24 juni tot en met 5 augustus 2021 een herzieningsverzoek van hun SBI-code indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
Gepubliceerd: 6 juli 2021
Lees verder
Image

Verlenging regeling bijzonder uitstel van betaling

Ondernemers die bijzonder uitstel van betaling hebben aangevraagd en gekregen hoeven pas vanaf 1 oktober 2021 aan hun nieuwe belastingverplichtingen te voldoen. Dit heeft het kabinet bekend gemaakt. De regeling zou eigenlijk per 1 juli aflopen, maar de Tweede Kamer wil bedrijven nog langer de tijd geven. Het kabinet heeft gehoor gegeven aan deze oproep.
Gepubliceerd: 30 juni 2021
Lees verder

Uitgelicht

Image

VACATURE-ALERT!!

Finance Plus zoekt nieuwe collega's! Omdat we als organisatie aan het groeien zijn, staan er meerdere vacatures open. Zo zijn wij op zoek naar een klantmanager, die onder andere het aanspreekpunt van onze klanten is en zelfstandig diverse aangiften verzorgt. Ook zoeken we een junior-klantmanager die de financiële administraties van onze klanten verwerkt. 

Ken jij iemand die wilt werken bij een dynamische organisatie, met leuke collega's en een ongekend goede werksfeer? Bekijk dan onze vacaturepagina of neem contact op!

Image

Meewerkende kinderen

Heb jij kinderen die een zakcentje willen bijverdienen in jouw onderneming? Of wil jij graag dat jouw kind wat werkervaring bij jou opdoet? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. 

Zo zijn er afhankelijk van de leeftijd van het kind regels opgesteld over de inhoud van de werkzaamheden. Ook zijn er een aantal opties over de manier waarop je jouw kind uitbetaald. 

Lees hier meer over meewerkende kinderen of neem contact op met onze collega's van de salarisadministratie.

Heb je naar aanleiding van bovenstaande onderwerpen en actualiteiten vragen? Neem dan gerust contact op met Finance Plus voor een verhelderend gesprek. Bel ons op 0182-622000 of stuur een e-mail.