Tijdelijke subsidieregeling NL leert door

Omdat de coronacrisis veel teweeg heeft gebracht, zoals sluiting van bedrijven en het verlies van banen, is de tijdelijke subsidieregeling NL leert door in het leven geroepen. Want ontwikkeling is belangrijk en versterkt jouw positie op de arbeidsmarkt.

Sectoraal maatwerk

Via de subsidieregeling ‘NL leert door met de inzet van sectoraal maatwerk’ kunnen sectororganisaties ontwikkeladvies, scholing en begeleiding bieden aan (toekomstige) werkenden in de sector. Deze trajecten verlopen via de sectoren.
Deze tijdelijke regeling vervalt per 31 december 2022.

Voor wie?

De subsidieregeling is er voor iedereen tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd. Het maakt hierbij niet uit of diegene in loondienst werkt, als zelfstandige of ZZP'er, een flexibel contract heeft of werkzoekende is.

Gratis (online) scholing

Via de subsidieregeling NL leert door kan er in 2022 een gratis (online) scholingstraject gevolgd worden. Dit kan zonder tussenkomst van de sector of de werkgever.
Op de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zullen het 1e kwartaal van 2022 opleidingen en cursussen beschikbaar worden gesteld. Hier staat alle informatie en kan er direct aangemeld worden. De opleider handelt de kosten en de administratie verder af.

Aanbod

Het aanbod is groot en omvat zowel kennis op diverse vakgebieden als persoonlijke vaardigheden. Er zijn veel studierichtingen op allerlei niveaus zoals beginners, gevorderden en experts. Voor bepaalde opleidingen en cursussen is er specifieke voorkennis nodig. In de meeste gevallen wordt na afsluiting van het scholingstraject een certificaat of diploma uitgereikt.

Op tijd aanmelden

Opleiders stellen het scholingsaanbod beschikbaar voor een beperkt aantal deelnemers. Als een opleiding of cursus het maximale aantal deelnemers heeft bereikt, is deze niet meer beschikbaar. Wees dus op tijd met aanmelden!

Nog meer gratis mogelijkheden

Naast NL leert door zijn er ook andere aanbieders die gratis scholing aanbieden of hiernaar verwijzen, zoals SER, Cisco, oZone, At Monday, Brabant Leert en Limburg Leert. Deze vind je ook op de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.  
Let op! Check altijd de voorwaarden, want soms is slechts een deel van de cursus gratis en/of moet er voor een certificaat betaald worden.