De Brexit

Brexit Finance Plus

De Brexit is een feit: Het Verenigd Koninkrijk heeft de Europese Unie officieel verlaten. Zakendoen met het VK zal daarom per 1 januari 2021 anders verlopen.

Zo krijgen ondernemers te maken met grensformaliteiten zoals douaneaangiften en -controles en zijn de intracommunautaire regels vanuit btw-oogpunt niet meer van toepassing. Ook zijn er specifieke regels opgesteld voor onder andere bezorgdiensten, telecommunicatie, financiële diensten, internationale maritieme transportdiensten en juridische diensten.  

De regels over de nieuwe samenwerking zijn vastgelegd in een bestand van maar liefst 1.246 bladzijden en is niet zomaar 1, 2, 3 gelezen. Daarom heeft de Rijksoverheid het Brexitloket opengesteld. Ondernemers kunnen daar door middel van een Brexit Impact Scan in kaart brengen hoe het akkoord effect heeft op hun bedrijf.  

De overheid is op dit moment bezig met een analyse van het akkoord. Daarom kan de informatie op het Brexitloket nog veranderen. Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen kun je het beste de websites Brexitloket en rijksoverheid.nl/brexit in de gaten houden.

Heb je vragen over de Brexit of de impact van de deal op jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.