Bijzonder uitstel van betaling vanwege coronacrisis wordt verlengd

Ben je ondernemer en heb je betalingsproblemen door de coronacrisis? Dan kun je misschien (opnieuw) gebruikmaken van het bijzonder uitstel van betaling. Het demissionair kabinet heeft besloten deze regeling te verlengen.

Moet je iets doen om (opnieuw) bijzonder uitstel te krijgen?

Dat hangt af van jouw situatie. Kijk wat voor jou van toepassing is:

  • Je hebt eerder bijzonder uitstel van betaling gekregen en je hebt jouw belastingschuld nog niet volledig betaald.
    Je krijgt nu automatisch weer bijzonder uitstel van betaling. Je hoeft dit dus niet opnieuw aan te vragen.
  • Je hebt eerder bijzonder uitstel van betaling gekregen en je hebt jouw belastingschuld al volledig betaald.
    Je kunt opnieuw bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Wil je dat wij deze aanvraag voor jou verzorgen? Neem dan contact op met jouw klantmanager.
  • Je hebt niet eerder bijzonder uitstel van betaling aangevraagd.
    Je kunt voor de eerste keer bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Wil je dat wij deze aanvraag voor jou verzorgen? Neem dan contact op met jouw klantmanager.

Het bijzonder uitstel geldt tot 1 februari 2022

Het bijzonder uitstel van betaling geldt voor alle belastingen die onder het coronabesluit vallen en waarvan de uiterste betaaldatum vóór 1 februari 2022 verstrijkt.

Lage tarief van de invorderingsrente langer op 0,01%

Het lage tarief van de invorderingsrente blijft nog een half jaar langer op bijna nul procent (0,01%). Daarna gaat de rente stapsgewijs naar het oude niveau van 4%. Dit betekent dat op 1 juli 2022 het percentage invorderingsrente naar 1% gaat en op 1 januari 2023 naar 2%, om vervolgens in 2 stappen uit te komen op 4% op 1 januari 2024.

Meer informatie?

Heb je over bovenstaande nog vragen? Neem dan contact op met jouw klantmanager bij Finance Plus. Voor meer actuele informatie over het steunpakket voor banen en economie van de overheid en de verschillende regelingen kun je terecht op onze coronapagina