Actualiteiten & uitgelicht

Actualiteiten


Einde regeling bijzonder uitstel van betaling

De regeling van de Belastingdienst voor bijzonder uitstel van betaling eindigt op 1 juli 2021. Zodra deze afloopt moet je weer op tijd je belastingbedragen betalen. Als je niet aan je nieuwe betalingsverplichtingen voldoet, kom je niet in aanmerking voor de betalingsregeling die de Belastingdienst heeft ingesteld voor het afbetalen van de openstaande belastingbedragen waarvoor je bijzonder uitstel hebt gekregen. 

Gepubliceerd: 16 juni 2021

Verhoging wettelijk minimumloon per 1 juli 2021

Werkgevers zijn verplicht om werknemers van 21 jaar en ouder minimaal het wettelijk minimumloon te betalen. Dit minimumloon gaat per 1 juli 2021 omhoog met 0,96%. De bedragen van het wettelijk minimumloon gelden voor een volledige werkweek. Dit is meestal 36, 38 of 40 uur per week, afhankelijk van de sector waarin je werkt en eventuele cao-afspraken die voor die sector gelden. 

Gepubliceerd: 16 juni 2021

Energielabel C voor kantoren verplicht per 2023

Per 1 januari 2023 moet elk kantoorgebouw groter dan 100 m² minimaal energielabel C hebben, anders mag het pand vanaf dat moment niet meer als kantoor gebruikt worden. Uit cijfers blijkt dat de helft van alle kantoren nog geen energielabel heeft en dat 12% momenteel een energielabel heeft dat niet aan de norm voldoet. Controleer daarom zo spoedig mogelijk welk energielabel jouw kantoor heeft en wacht niet te lang met het ondernemen van actie als je nog maatregelen moet treffen.

Gepubliceerd: 2 juni 2021

Steunpakket voor banen en economie voortgezet

Het kabinet trekt het steunpakket voor banen en economie door in het derde kwartaal van 2021. Ook worden er extra maatregelen getroffen om bedrijven te helpen met hun gegroeide schuldenlast. Dit heeft het kabinet besloten omdat er, ondanks de positieve vooruitzichten, toch nog veel onzekerheden zijn voor werkenden en bedrijven en ondernemers veel van hun reserve zijn kwijtgeraakt.

Gepubliceerd: 28 mei 2021

200 miljoen voor corona-doorstartkrediet mkb

Mkb-bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis kunnen in aanmerking komen voor een lening van maximaal € 100.000. Daarvoor heeft het kabinet in totaal 200 miljoen euro beschikbaar gesteld. Het krediet is onderdeel van het Time Out Arrangement (TOA). Voorwaarden voor dit krediet is dat je bedrijf in de kern gezond is en dat je gebruik maakt van de WHOA.

Gepubliceerd: 28 mei 2021

Uitgelicht


Werkgever kan studiekosten voor kinderen van werknemers vergoeden

Studeren kost geld. Mede vanwege het huidige sociaal leenstelsel komen de studiekosten van studenten regelmatig in het nieuws. Maar wist je dat jij als werkgever ook mogelijkheden hebt om belastingvrij de studiekosten voor kinderen van werknemers te vergoeden? Voorwaarde is wel dat deze studerende kinderen in Nederland wonen.

Het belastingvrij vergoeden van de studiekosten voor kinderen van jouw werknemers kan op verschillende manieren. Meer weten? Kijk snel hier!

Het team van Finance Plus

Regelmatig stellen wij op social media één van onze medewerkers aan jullie voor. Vorige week was dat Nanja. Nanja werkt inmiddels al meer dan 15 jaar bij Finance Plus en is senior salarisadministrateur & arbeidsdeskundige. Samen met haar collega zorgt ze ervoor dat de loonstroken op tijd verwerkt zijn, maar ook op het gebied van arbeidsrecht en voor alle loon- en personeelsvragen kun je bij haar terecht. 

Wil je weten waar je Nanja – en de andere collega’s van Finance Plus – voor wakker kunt maken? Volg ons dan op social media!

Wij houden je via onze social media direct op de hoogte van alle actualiteiten en ontwikkelingen die voor jou als ondernemer belangrijk kunnen zijn. Dus wil je niet wachten op deze nieuwsbrief? Volg ons dan!

Heb je naar aanleiding van bovenstaande onderwerpen en actualiteiten vragen? Neem dan gerust contact op met Finance Plus voor een verhelderend gesprek. Bel ons op 0182-622000 of stuur een e-mail.